Jeugdrecht

Als ouders gaan scheiden en ze hebben kinderen dan moeten ze een ouderschapsplan opstellen waarin alle afspraken staan voor nu en in de toekomst over de kinderen.

Onder het jeugdrecht valt echter veel meer.

Lees meer over jeugdrecht

Arbeidsrecht

Hierbij moet u denken aan procedures bij de kantonrechter bij ontslag op staande voet, bij het UWV in het geval van ontslag op basis van economische omstandigheden of na een periode van ziekte. Verder kan Advocatenkantoor Swart u begeleiden bij de ontbinding van uw arbeidsovereenkomst in onderling overleg. Het is van belang, zeker wanneer u nog andere financiële verplichtingen heeft zoals kinder- of partneralimentatie, dat u juridisch advies inwint bij een dreigend einde van uw dienstverband.

Lees meer over arbeidsrecht

Personen- en Familierecht

Hierbij moet u denken aan nagenoeg alles wat met de relaties tussen mensen te maken heeft, zoals echtscheiding – beëindiging van een geregistreerd partnerschap – beëindiging van samenwoning – alimentatie – gezag – omgang - boedelscheiding – adoptie – vaderschapsactie/ontkenning vaderschap – erfrecht etc. Advocatenkantoor Swart kan u uiteraard bijstaan in een procedure, maar ook onderhandelen en advisering behoort tot de mogelijkheden.

In zaken met betrekking tot het personen- en familierecht geldt een aparte gedragscode.

Lees meer over personen- en familierecht

Onderneming- en Verbintenissenrecht

Ondernemingsrecht is de grote noemer voor veel juridische aangelegenheden die kunnen spelen tussen ondernemers. Voorbeelden zijn: geschillen omtrent de uitleg van een overeenkomst, algemene voorwaarden, een geschil uit onrechtmatige daad, het aanvragen van een faillissement of het verweer tegen een verzoek tot faillietverklaring.

Lees meer over onderneming- en verbintenissenrecht

Algemene praktijk

Naast de specialisaties personen- en familierecht, jeugdrecht, arbeidsrecht en mediation, voert mr. Swart een algemene praktijk. Dit betekent dat u ook terecht kunt voor bijvoorbeeld bestuursrecht / sociale voorzieningen-verzekeringen / huurrecht. U kunt denken aan bezwaar- en beroepsprocedure in het kader van de Ziektewet, Participatiewet etc. Wilt u weten of mr. Swart u kan bijstaan in een specifieke zaak: aarzel dan niet om contact op te nemen.

 

 Vrouwe Justitia Rechtsgebieden

Beroepsverenigingen

Mr. Swart is lid van de volgende verenigingen:

  • Vereniging Nederlandse Jeugdrecht Advocaten
  • Nederlandse Mediatorsvereniging
  • Vereniging de Jonge Balie Breda
  • Vereniging voor Familie- en Jeugdrecht
  • Europese Beweging Nederland
  • Vereniging voor Democratisch Europa

 

aangesloten bij

ADVOCATENKANTOOR SWART is aangesloten bij MFN Registermediator

  De Geschillencommissie  

De beroepsvereniging voor professionals in mediation