Advocaat in Etten-Leur

Woont u in Etten-Leur en heeft u behoefte aan juridische bijstand op uiteenlopende gebieden, dan is advocatenkantoor Swart voor u een goede keuze. Als advocaat verzorgt mr. Swart bijstand op het gebied van arbeids-, jeugd-, personen- en familierecht. Daarnaast verzorgen wij diensten inzake het ondernemingsrecht en het bestuursrecht. De opzet van het kantoor is laagdrempelig en u wordt snel geholpen. Uw probleem wordt zeer serieus genomen en eventuele actie wordt goed met u besproken.

Jeugdrecht

Wanneer partners besluiten om te gaan scheiden en er is sprake van kinderen, dan is een ouderschapsplan nodig, waarin afspraken worden vastgelegd over de kinderen. Als u zelf dit niet wilt of kunt verzorgen, dan staat mr. Swart u hier als geaccrediteerd familiemediator hierin graag bij. Als dit in onderling overleg niet lukt, dan is de gang naar de rechter de enige uitkomst. Deze zal dan beslissen over het welzijn van het kind, of de kinderen. Voor kinderen van 12 jaar en ouder vindt een verhoor door de rechter plaats.

Arbeidsrecht

Advocatenkantoor Swart bemiddelt ook in arbeidsrecht voor zowel werkgevers als werknemers. Deze bemiddeling omvat bijstand in geval van problemen met arbeidsovereenkomsten, arbeidsvoorwaarden, concurrentiebedingen, loonvorderingen en ontbindingen van arbeidsovereenkomsten en ontslagprocedures. Als het niet mogelijk is om deze materie in der minne te schikken, dan kan mr. Swart de eiser in rechte vertegenwoordigen.

Personen- en familierecht

Relaties tussen mensen zijn de basis voor het personen-en familierecht. Als er conflicten ontstaan en dit leidt tot een gerechtelijke procedure, dan vertegenwoordigt mr. Swart u bij de rechtzaak. Als partijen er open voor staan, kan ook geprobeerd worden te komen tot een oplossing, door onderhandelen, passend advies, of mediation.

Onderneming- en verbintenissenrecht

Ondernemers die in conflicten zijn beland over bijvoorbeeld een overeenkomst, algemene voorwaarden of faillissement aanvragen kunnen ons inschakelen voor het ondernemingsrecht. Verbintenissenrecht heeft betrekking op alle verbintenissen tussen mensen. U kunt hierbij denken aan een conflict over een contract, een arbeidsovereenkomst, of een huurovereenkomst.

Mediation

Mr. Swart is MfN-registermediator en geaccrediteerd familiemediator. Mediation heeft alleen zin als de betrokkenen open staan om te proberen om met behulp van een mediator tot een oplossing te komen. De kosten zijn altijd lager, dan wanneer besloten wordt om naar de rechter te stappen.

De door ons verzorgde mediation heeft betrekking op familiemediation en mediation bij zakelijke geschillen.

Bent u op zoek naar een veelzijdig advocatenkantoor voor de regio Etten-Leur en stelt u prijs op een persoonlijk, geduldig advies en een deskundige juridische begeleiding? Dan bent u bij ons aan het juiste adres, wij zijn u graag van dienst.

Beroepsverenigingen

Mr. Swart is lid van de volgende verenigingen:

  • Vereniging Nederlandse Jeugdrecht Advocaten
  • Nederlandse Mediatorsvereniging
  • Vereniging de Jonge Balie Breda
  • Vereniging voor Familie- en Jeugdrecht
  • Europese Beweging Nederland
  • Vereniging voor Democratisch Europa

 

aangesloten bij

ADVOCATENKANTOOR SWART is aangesloten bij MFN Registermediator

  De Geschillencommissie  

De beroepsvereniging voor professionals in mediation