Blog

mr. L. Swart

mr. L. Swart

Prof. Mr. Dr. Ian Sumner geeft op uitnodiging van Advocatenkantoor Swart een cursus afstamming-gezag-omgang (inclusief actualiteiten). De onderwerpen worden vanuit nationaal en internationaal perspectief bekeken.

maandag 16 december 2019 00:00

Training ouderonthechting

Nadat ik zelf de training van Heleen Koppejan via Op-één-lijn had gevolgd, kreeg ik het idee om de training wat breder uit te zetten binnen mijn beroepsgroepen. Zowel advocaten als mediators krijgen te maken met ouders die de andere ouder het liefste buitensluiten. Vaak horen we de woorden: "ik kan hem toch echt niet dwingen naar zijn vader te gaan" of "ik kan haar toch moeilijk oppakken en daar neerzetten? Ze wil echt niet." 

maandag 16 september 2019 00:00

Week van de Mediation 14 - 18 oktober 2019

Heeft u ruzie over een familiekwestie of ligt u in scheiding en komt u er samen niet uit? Professionele mediation biedt de uitkomst!

dinsdag 11 juni 2019 00:00

Wet herziening partneralimentatie

Op 21 mei 2019 is het wetsvoorstel voor de herziening van het stelsel van partneralimentatie aangenomen door de Eerste Kamer. De huidige maximale termijn van 12 jaar staat al erg lang ter discussie. Bij relatief korte huwelijken wordt een termijn van 12 jaar tegenwoordig vaak als onredelijk gezien. Nu het wetsvoorstel is aangenomen komt daar verandering in.

dinsdag 19 maart 2019 00:00

Nalatenschap beneficiair aanvaarden?

Stel: een dierbare overlijdt, u regelt de zaken voor diegene, zegt abonnementen op, verwerkt de administratie. En dan? Dan staat er ineens een deurwaarder bij u op de stoep met een vordering en die gaat beslag leggen op uw spullen, auto, bankrekening etc.! U heeft de erfenis aanvaardt zegt men en u krijgt nu ineens een vordering aan de broek terwijl u niets afwist van het bestaan van die vordering. Wat nu?

donderdag 04 oktober 2018 00:00

Week van de Mediation 2018

Scheiding, arbeidsconflict, burenruzie? Je hoeft er niet meteen voor naar de rechtbank. Maar hoe los je het dan wel op? Professionele mediation biedt de uitkomst. Met behulp van een neutrale derde zoek je een oplossing die voor alle betrokkenen werkt. Dat kost jou minder geld, geeft je meer invloed op de uitkomst en je weet veel eerder waar je aan toe bent. Of het nu privé is, of op het werk: mediation is de eerste stap naar professionele conflictoplossing.

Waarschijnlijk heeft u inmiddels al vaak berichten over de AVG voorbij horen of zien komen. U krijgt er overal mee te maken. Overal wordt u gevraagd toestemming te geven voor het verwerken van uw persoonsgegevens.

Logo Advocatenkantoor Swart

Vughtstraat 3, 4701 NJ Roosendaal

MfN Registermediator
De Geschillencommissie
NMv de beroepsvereniging voor professionals in mediation
High Trust keurmerk.